Gourmet

Nyt kuullaan riemukkainta jazzia miesmuistiin!

Saksofonisti Mikko Innasen ja kitaristi Esa Onttosen johtama, jo yli 20 vuotta yhdessä soittanut sekstetti Gourmet on ollut viime aikoina taas hyvin esillä. Sitä se tekee, kun tekee viime vuosien parhaisiin jazzlevyihin kuuluvan albumin ja kiertääkin vielä ahkerasti. Gourmetin hieno En garde -levystä alkanut kausi on syytä huipentaa yhtyeen arvolle sopivasti eli Keitelejazzin päälavalla tärähtää.

Huhtikuussa 2018 julkaistu En garde -albumi keräsi erinomaisia arvioita niin Suomessa kuin ulkomailla, poimien täydet viisi tähteä muun muassa Helsingin Sanomilta ja Keskisuomalaiselta. Albumilla yhtye jatkaa ennakkoluulotonta linjaansa yhdistellen jazzia eri tyylilajeihin iskelmästä elokuvamusiikkiin ja rautalangasta New Orleansin musiikkiperinteeseen. Gourmetille jazz on musiikkityylin sijaan ennen kaikkea asenne.

Vuonna 1997 aloittanut Gourmet on jo kahdenkymmenen vuoden ajan onnistunut välttämään tiukkaa lokerointia. Viimeiset viisitoista vuotta yhtyeen kokoonpano on pysynyt samana – saksofonisti Mikko Innasen ja kitaristi Esa Onttosen lisäksi kuusihenkiseen yhtyeeseen kuuluvat rumpali Mika Kallio, haitaristi Veli Kujala, tuubisti Petri Keskitalo ja pasunisti Ilmari Pohjola. Gourmet on julkaissut yhteensä neljä albumia kotimaisella Fiasko Records -levymerkillä.

”Gourmet on Suomen oloissa omaa luokkaansa.” – Helsingin Sanomat

”This is jazz music at its best and most fun… An absolutely wonderful music experience!” – Salt Peanuts

”En gardeen retkahtaa helposti sellainenkin ihminen, joka ei mielestään tajua jazzia lainkaan” – Soundi

Mikko Innanen – saksofoni
Esa Onttonen – kitara
Ilmari Pohjola – pasuuna
Veli Kujala – harmonikka
Petri Keskitalo – tuuba
Mika Kallio – rummut