Guitars, Guitars and More Guitars

Blues’n’roll-ilta on kitaran juhlaa ja avausesiintyjä on suorastaan tapahtuman nimikkobändi, lavalla on näet kitaroita, kitaroita ja yhä enemmän kitaroita!

Mitä näet saat, jos yhdistät 150 vuotta kitaran soittoa? Saat Jarmo Nikun, Ben Granfeltin ja ”Muddy” Mannisen samalle lavalle.

Jarmo Nikku (sähkö- ja akustinen kitara, lap steel) kuuluu kitaristien eliittiin. Hän on tehnyt studiokeikkoja jo vuodesta 1982 saakka. Jarmon kitarat soivat yli 2700:lla kappaleella. ”Jape” on soittanut mm. seuraavissa bändeissä: Broadcast, Kirka, Hector, Mikko Kuustonen, Heikki Silvennoinen, Heikki Hela, Hoedown, H.A.R.P. ja Pepe Willberg. Keväällä Nikku julkaisi ensimmäisen instrumentaalisen soololevynsä.

Ben Granfelt (sähkö- ja akustinen kitara, laulu) tunnetaan yhtyeistä Gringos Locos, Guitar Slingers, Leningrad Cowboys, Los Bastardos Finlandeses sekä Wishbone Ash. Ben on julkaissut 16 levyä sooloartistina ja kiertää jatkuvasti ahkerasti pitkin Eurooppaa. Uusin albumi ”My Soul LIVE To You” CD ilmestyy toukokuussa 2019.

”Muddy” Manninen (sähkö-, akustinen ja slide-kitara & laulu) asuu nykyään Englannissa. Hän soitti Wishbone Ashin kitaristina 13 vuotta sen jälkeen, kun Ben Granfelt oli lähtenyt bändistä soolouralle. Kaksi vuotta sitten Muddykin keskittyi omaan uraansa ja julkaisi ensimmäisen soololevynsä ”Long Player”. Suomessa hänen mittavaan uraansa kuuluvat mm. Gringos Locos ja Mistakes, sekä Hectorin, Riki Sorsan ja Pave Maijasen bändit. Englannissa hänellä on bändi nimeltä HipKiss saksofonisti Patsy Gamblen kanssa sekä projekti laulaja Melanie Denardin kanssa.

Keikoilla soitettava ohjelmisto sisältää kaikkien kolmen kitaristin soolomateriaalia sekä hyvällä maulla valittuja lainakappaleita. Kompiryhmänä toimii nimimerkki ”Finlands kompp” eli Masa Maijanen (basso) ja Miri Miettinen (rummut ja taustalaulu).