Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet

Jarkko Martikainen on monien kulttuurialojen mies, mutta tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys.

Suurelle yleisölle Jarkko Martikainen tuli tutuksi YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina. YUP julkaisi yhteensä 11 albumia. Vuosina 1987 – 2008 toimineen yhtyeen aikana Martikaista kuvailtiin usein absurdistiksi ja satiirikoksi. YUP-hiteiksi voidaan lukea muun muassa Meitä odotellaan mullan alla, Jos helvetti on täynnä ja Tavaroiden taikamaailma.

2004 alkaneen soolouran myötä määritelmät ovat laajentuneet, tekemisiin on tullut mukaan myös pohdiskelevampia sävyjä. Viime vuosina niiden rinnalle on taas palannut äänekkäämpi ja kiivailevakin bändisoitto.

Vuonna 2014 julkaistun Koirien taivas -albumin myötä alkoi myös uuden yhtyeen tarina. Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet ovat yhtä kuin Ema Hurskainen (rummut, basso, taustalaulu), Anssi Salminen (kitarat, mandoliini, viulu, taustalaulu) ja Luis Herrero (basso, haitari, taustalaulu) sekä Jarkko Martikainen (laulu, kitara).

Keikkailee Martikainen sitten soolona tai Luotettujensa kanssa, hän luo esiintyessään aina käsinkosketeltavan vahvan tunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä.