Johanna ja Mikko Iivanainen Duo

Akustiselle musiikille loistavasti sopiva Äänekosken kaupungintalon sali saa arvoisensa esiintyjät kun Johanna ja Mikko Iivanainen tunnelmoivat intiimissä konsertissa.

Monet tuntevat Johannan SuomiLOVE-TV-sarjan herkkänä tulkkina. Tunteisiin menevien tarinoiden sarjassa on satsattu isosti musiikilliseen toteutukseen, hienon yhtyeen ja vaihtuvien artistivieraiden myötä. Johanna on ollut sarjan vakiosolisti yhdessä Osmo Ikosen kanssa.

Ennen SuomiLOVEa Johanna on ehtinyt tehdä todella monenlaista jazzista poppiin, viihteestä ja laulelmasta lastenlauluihin. Yhtyeitä ovat olleet mm. Khamos, Eero Koivistoisen yhtye, Antti Sarpila Swing Band, Otto Donner Free for All, Free Control, Trio Ahvenlahti-Koivistoinen-Iivanainen, Petri Puolitaival Quartet, JimJamMurMur, Johanna ja Mikko Iivanainen Duo, Loco Motife, 1N ja Korpi Ensemble. Johanna esiintyy myös toistuvasti UMO Jazz Orchestran solistina, tänä vuonna pääsiäisen aikaan UMOn hiljaisen viikon kirkkokonserteissa.

Herkkä, puhdas, sävykäs, luonnollinen, kaunis. Näitä adjektiiveja kriitikot ovat vyöryttäneet vuosi vuoden perään Iivanaisen laulamisesta.

Mikko Iivanaisen kitaransoitossa on paljon samaa, sielunkumppaneita kun ovat. Silloin kun Mikko käyttää sähkökitaraa, hän on äänenvärien hallinnan mestari. Kitaran soundi lähtee tietysti soittimesta, sormista, vahvistimesta, mutta Iivanaisen tapauksessa erilaisilla efektilaitteila on iso osa, ja ne kaikki ovat hienosti kontrollissa. Jokainen kappale saa aina oman uniikin äänimaailmansa.

Kaupungintalon konserttia ei ole pyhitetty jazzille tai millekään muulle genrelle. Lauluille se on omistettu, Iivanaisen omille, ja ehkä muutamalle lainatullekin. Ja olkoon samalla omistettu SuomiLOVE-hengessä avioparin yhteiselle elämälle musiikissa.

Johanna Iivanainen – laulu, koskettimet
Mikko Iivanainen – kitara