OK:KO

OK:KO on rumpali Okko Saastamoisen kasaama kollektiivi, jossa soittaa nuoren sukupolven arvostetuimpia jazzmuusikoita.

Sävellyksissään Okko Saastamoinen jättää paljon tilaa improvisoinnille, jossa yhtyeen jäsenet pääsevät loistamaan viedessään musiikkia uusille urille, kuitenkin käsiteltävää sävellystä palvellen.

– Tämä vuoropuhelu pitää musiikin raikkaana ja tekee siitä moniulotteista ja eloisaa. Pyrimme pitämään yhtyesoundin tuoreena ja liikkumaan herkistä soundimaailmoista rosoisiin ja mahtipontisiin tunnelmiin. Saastamoinen toteaa.

Vaikutteet, joita yhtyeen jäsenet tuovat mukanaan Okon sävellyksiin, voivat olla mitä tahansa länsimaisen musiikin historiasta. Punaisena lankana toimii luottamus, tilan käyttö ja improvisointi. OK:KOn keikkoja on kuvailtu intensiivisiksi kokemuksiksi, jotka herättävät kuulijassa mielikuvia ja syvää läsnäoloa.

Norjalainen levy-yhtiö AMP Music & Records bongasi yhtyeen elokuussa 2016 Oslo Jazz Festivaaleilla, ja julkaisi bändin debyyttialbumin Land E. tammikuussa 2017. Sen jälkeen OK:KO on keikkaillut muun muassa päälavalla Pori Jazzeilla, Raahen Rantajatseilla, April Jazzeilla, Haapavesi Folk Music Festivaaleilla, tehnyt kiertueita pitkin Suomea ja soittanut pääkaupunkiseudulla useilla eri klubeilla. OK:KOn kakkoslevy Syrtti ilmestyi kevällä 2019, ja on kerännyt kiittäviä arvioita niin Suomessa kuin muuallakin.

Jarno Tikka – saksofoni
Toomas Keski-Säntti – piano
Mikael Saastamoinen – basso
Okko Saastamoinen – rummut