Popeda

Rapiat 40 vuotta takana, mutta Popeda ei hyydy.

Matkan varrella peräti 17 muusikkoa on ehtinyt vaikuttaa tässä manserockin, boogierockin, äijärockin, junttirockin ja tiesminkärockin kivijalassa.

Tampereella vuonna 1977 perustetusta kokoonpanosta on ainoana jäljellä laulaja Pate Mustajärvi. Kitaristi Costello Hautamäki on kuitenkin ollut matkassa jo vuodesta 1982 lähtien. Basisti Jyrki K. Melartinilla puolestaan on menossa jo toinen Popeda-putki, kokemusta on kasassa 9 + 23 vuotta. Kosketinsoittaja Pate Kivinen ja rumpali Lacu Lahtinen tulivat mukaan vuonna 2008.

Popeda on julkaissut parisenkymmentä studioalbumia, kolme livelevyä, kuusi kokoelmaa ynnä kaksi DVD:tä. Singlejulkaisuja ei jaksa laskea, on niitä.

Hiteistä hiteimpiä ovat vuosien saatossa olleet ”Kuuma kesä”, ”Tahdotko mut tosiaan”, ”Kersantti Karoliina”, ”Matkalla Alabamaan”, ”Kaasua, komisaario Peppone”, ”Punaista ja makeaa”, ”Kakskytä centtiä” ja ”Sukset (vaikeata tämä hiihtäminen)”.

Nämä ja monet muut kuumat schlaagerit takaavat että Häränvirran rannalla jytisee perusteellisesti. 40-vuotisjuhlinnan päätapahtuma on elokuussa ja tietysti Tampereella, mutta jo nyt saa tuoda lahjoja!


Pate Mustajärvi – laulu
Costello Hautamäki – kitara
Iso-Pate Kivinen – kiipparit
Jyrki K. Melartin – basso
Lacu Lahtinen – rummut