Raoul Björkenheim Time is Now & Senegal Drums

Mitä saadaan, kun yhdistetään Raoul Björkenheimin Triad-yhtye, huimapäinen saksofonisti Mikko Innanen ja aivan pitelemättömät  senegalilaiset perkussiovirtuoosit? Räjähtävä Keitelejazzin huipennus, sehän me saadaan! Tällaista rytmiä ei Häränvirran rannalla ole ennen koettu!

Kulttuurit kohtaavat ja uudet horisontit avautuvat, kun Time is Now & Senegal Drums tuovat yhteen Mbalax-rummutuksen ja Raoul Björkenheim -trion vapaana liitävän jazz-energian. Senegalilaisten ja suomalaisten muusikoiden riemastuttava yhteissoitto on tässä hetkessä tärkeä esimerkki musiikin rajoja rikkovasta voimasta. Tätä joukkoa kuunnellessa on helppo tunnistaa jazzin afrikkalaiset juuret.

Björkenheimin yhteistyö Mbalaxin kanssa alkoi vuonna 1993, kun legendaarinen Krakatau-bändi äänitti Ylen studiossa näiden samojen senegalilaisten taitureiden kanssa musiikkia, joka jatkoi sitten elämäänsä yhteisillä keikoilla. Triad jatkaa siitä mihin Krakatau jäi — mutta uusin kappalein ja tuoreesta näkökulmasta.

Triad on rumpali Ilmari Heikinheimon ja Björkenheimin jo lähes vuosikymmenen kestäneen yhteistyön tulos. Jori Huhtalan säkenöivä soitto on aiemmin tullut tutuksi Björkenheimin eCsTaSy:sta, ja nyt hän on liittynyt uutena voimana Triadiin. Mikko Innasen virtuoosinen saksofonin ja muiden puhaltimien soitto tuo pikantin lisän uuteen kokoonpanoon.

Yamar Thiam, Pape Sarr, Libasse Sall and Ousseynou M’Baye ovat tuttuja vuonna 1992 perustetusta Mbalax-ryhmä Galaxysta. Lukuisia soittolavoja kiertänyt bändi sai Suomi-palkinnon vuonna 2005. He ovat soittaneet myös mm. Hasse Wallin, Eero Koivistoisen ja Seppo Kantosen kanssa.

Raoul Björkenheim – kitara
Mikko Innanen – saksofoni
Jori Huhtala – 
basso
Ilmari Heikinheimo – rummut
Yamar Thiam – tama (puhuva rumpu)
Pape Sarr – sabar-rumpu
Libasse Sall – sabar-rumpu
Ousseynou
M’baye – sabar-rumpu