Simon Phillips with Protocol IV

Rumpali, säveltäjä, tuottaja, äänittäjä, noita kaikkia on Simon Phillips.

Ennen kaikkea hän on yksi merkittävimmistä ja tunnustetuimmista rumpaleista, jonka tyyli heijastaa sekä ylintä teknistä osaamista että hienovaraista musikaalisuutta. Oli tyylilajina sitten rock, fuusio, jazz tai maailmanmusiikki, Phillips lataa soittoonsa aina samalla tavalla tarkkuutta ja intensiteettiä, tunnetta kuitenkaan unohtamatta.

Simonin musiikillinen ura alkoi jo 12-vuotiaana, kun hän pääsi esiintymään ja levyttämään isänsä Sid Phillipsin dixieland-yhtyeen kanssa. 16-vuotiaana Phillips pestattiin Jesus Christ Superstar -musikaalin Lontoon-miehitykseen. Tämän jälkeen Phillips vakiinnuttikin nopeasti paikkansa Lontoon käytetyimpänä studiorumpalina. Ja niin, jo parikymppisenä kaikki oli varmaa: Phillipsillä olisi edessään huikea muusikonura.

Ja lähes käsittämätön siitä on tullutkin: yksi ja sama mies on soittanut lukemattomien huippuartistien levyillä tai kiertueilla. Poimittakoon nimistä vain muutamia tunnetuimpia: Mick Jagger, The Who, Jeff Beck, Jack Bruce, Eric Clapton, Jimmy Page, David Gilmour, Peter Gabriel, Joe Satriani, Tears for Fears, Judas Priest, Roxy Music, Michael Schenker, Nik Kershaw, Al DiMeola, 801, Pete Townshend, Robert Palmer, Stanley Clarke, The Pretenders, Whitesnake…

Laajennettuaan tekemisiään rummuttamisesta säveltämiseen Phillips teki ensimmäinen soololevynsä ”Protocol” vuonna 1988. Neljä vuotta myöhemmin seurasi jatkoa live-albumi Force majeuren myötä.

https://norgepiller.com/kjop-propecia/

Vuosi 1992 oli muutenkin merkittävä. Kävi nimittäin kutsu Toto-yhtyeen Kingdom of Desire -kiertueelle ja samalla alkoi 21 vuotta kestänyt Toto-kausi.

Phillipsin kolmas soololevy “Symbiosis” ilmestyi vuonna 1995 ja neljäs “Another Lifetime” vuonna 1997. Omalla yhtyeellään Phillips kiersi pitkin Eurooppaa ja Japania. Live-albumi ”Out of the Blue” ilmestyi vuonna 1998. Vuonna 1999 Phillips tekaisi myös levyllisen silkkaa jazzia yhdessä pianisti Jeff Babkon kanssa (”Vantage point”).

Merkittävä osa Phillipsin työstä on tapahtunut studioiden kätkössä, niin tuottajana kuin äänittäjänä. Tämä sivu-ura alkoi Mike Oldfieldin levyistä ja jatkui Phillipsin soololevyjen ohella mm. monilla Toton levyillä.

Toton pitkien ja raskaiden kiertueiden välissä Phillips jatkoi soolouraansa, ehti 2000-luvulla lisäksi perustamaan PSP-yhtyeen yhdessä Philippe Saissen ja Pino Palladinon kanssa sekä vierailemaan Michael Schenkerin yhtyeen kiertueella Japanissa. Merkittäviä projekteja olivat myös 21 Spices yhdessä Trilok Gurtun ja NDR Big Bandin kanssa sekä etenkin The Trio Project, tähän mennessä jo neljä levyä tehnyt yhtye yhdessä Hiromin ja Anthony Jacksonin kanssa.

Vuonna 2013, 25 vuotta ensimmäisen soololevynsä jälkeen, Phillips julkaisi ”Protocol II” -albumin, jolla hänen kanssaan soittavat kitaristi Andy Timmons, kosketinsoittaja Steve Weingart ja basisti Ernest Tibbs. Bändi kiersi levyn merkeissä menestyksekkäästi Eurooppaa, Japania ja Yhdysvaltoja.

Seuraavana vuonna oli aika lähteä Totosta, ja keskittyä omiin juttuihin. Ilmestyi ”Protocol III” ja kiertueet luonnollisesti seurasivat. Ja nyt ollaan tässä: ”Protocol IV” tuli ulos viime lokakuussa, ja rumpalien rumpali huippumiehistöineen on keikalla Äänekoskella!

Greg Howe – kitara
Dennis Hamm – kosketinsoittimet
Ernest Tibbs – basso
Simon Phillips – rummut