Timo Lassy Band & Ricky-Tick Big Band Brass

Groovaavaa jazzia neljäntoista soittajan energialla! Timo Lassy Band yhdistää voimansa maineikkaan Ricky Ticky Big Bandin vaskisektion kanssa kesän jazztapauksessa.

Yhteistyö on vielä hyvinkin tuoretta. Ensimmäiset yhteiskonserttinsa Lassyn yhtye ja Ricky-Tickin torvet soittivat maaliskuun alussa Savoy-teatterissa Helsingissä. Kun ryhmä on noin iso ja vilisee kysyttyjä huippumuusikoita, konsertteja tehdään hyvin säästeliäästi. Keitelejazzilla oli onni valikoitua yhdeksi tämän huikean svengijuhlan pitopaikaksi tänä kesänä.

Ohjelmisto koostuu sekä Timo Lassy Bandin koetellusta materiaalista että yhteisprojektia varten sävelletyistä uusista kappaleista. Sovituksista vastaa Valtteri Laurell Pöyhönen.

Timo Lassy Band on reilun kymmenen vuoden aikana julkaissut viisi albumia. 27.4. julkaistava Moves on kuudes, jylhä tupla-albumi, jolla Lassyn bändiä kuullaan useissa eri kokoonpanoyhdistelmissä.

Lassyn bändin voittokulku on ollut henkeäsalpaavaa seurattavaa. Lukemattomia ennakkoon loppuunmyytyjä klubikeikkoja meillä ja maailmalla, vastustamatonta energiaa lavalla ja yleisössä.

Amerikkalainen jazzlehti Downbeat noteerasi Lassyn jokunen vuosi sitten nousevaksi kyvyksi. Suomessa saksofonisti on kuitenkin ollut jo pitkään muusikoiden ehdotonta eliittiä, ja keikat mieleenpainuva osoitus siitä, että jazz kiinnostaa edelleen nuortakin yleisöä.

Samat sanat pätevät myös Valtteri Laurell Pöyhösen johtamaan Ricky-Tick Big Bandiin. Kun soitto on tarpeeksi kuumaa, energistä ja svengaavaa, voi big bandin viedä rock-festareillekin. Etenkin Julkisen Sanan (eli räppäreiden Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren) kanssa tehdyillä keikoilla Ricky-Tick on tavoittanut huimalla menestyksellä ihan uusia yleisöjä.

Tässä projektissa ei tarvita koko Ricky-Tick Big Bandia, trumpetti- ja pasuunasektiot riittävät, ja muusta pitää huolen suomijazzin kuumin pienyhtye, ainutlaatuinen Timo Lassy Band!

Timo Lassy Band & Ricky-Tick Big Band Brass
Timo Lassy saksofoni
Teppo Mäkynen rummut
Antti Lötjönen kontrabasso
Georgios Kontrafouris
Abdissa Assefa perkussiot

trumpetti+flyygelitorvi
Jani Saaranen (lead)
Mikko Karjalainen
Tero Saarti
Tomi Nikku

pasuuna
Heikki Tuhkanen (lead)
Jay Kortehisto
Aaro Huopainen
bassopasuuna ja tuuba Juho Viljanen

Sovitukset ja yhtyeenjohto Valtteri Laurell Pöyhönen