Vesa Aaltonen Proge Band

Rumpali Vesa Aaltonen on yksi suomalaisen progressiivisen rockin kultakauden avainmuusikoita. Ja nyt tämä legendaarinen muusikko tarjoilee meille Tasavallan Presidentin, Jukka Tolosen ja Pekka Pohjolan progeklassikoita huippubändin tuoreina tulkintoina!

Vuonna 1969 Vesa Aaltonen perusti Jukka Tolosen kanssa Tasavallan Presidentti -yhtyeen, ja oli tuolla yhtyeellä yhdessä Wigwamin kanssa nostamassa suomalaista progea muun maailman tietoisuuteen. Yhtyeen toiminta päättyi neljän albumin jälkeen vuonna 1974. Aaltosen ura Pressan jälkeen on ollut vähintäänkin monipuolinen eri solistien taustabändeissä Hectorista alkaen. Erityisen merkittäviä yhtyeitä ovat olleet Made in Sweden ja Pekka Pohjola Group.

Tässä ajassa on jälleen tilausta Suomi-progelle. Kun Aaltonen löysi ympärilleen loistavia nuoria ammattilaisia syntyi päätös tarjota keikoilla parhaita paloja progeuran varrelta. Ja Aaltosella on mistä valita: konserteissa kuullaan helmiä Tasavallan Presidentin, The Groupin, Jukka Tolosen, Pekka Pohjolan ja Made in Swedenin tuotannosta. Musiikki on peräisin 70- ja 80-luvuilta, mutta uuden soittajiston ansiosta se elää kiihkeästi tätä päivää.

Jere Haakana – kitara
Ilmari Rönkä – saksofoni
Seppo Kantonen – koskettimet
Jari Heino – basso
Vesa Aaltonen – rummut